Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn mensen die iets willen doen voor de medemens in hun eigen omgeving. Mensen die het belangrijk vinden om iets te betekenen voor de samenleving en daar een deel van hun tijd aan willen besteden.

Wat doe je als je vrijwilliger bent bij VE?

Er kunnen verschillende hulpvragen zijn bijvoorbeeld het ontlasten van een mantelzorger door af en toe eens op te passen zodat de mantelzorger even tijd heeft voor andere dingen. Of een maatje worden van iemand. Samen ga je af en toe wandelen, boodschappen doen, fietsen, een kopje koffie drinken, mee naar het ziekenhuis enz.

Wat biedt VE de vrijwilligers?

Vrijwilligershulp Elburg vindt het belangrijk dat er een goede match wordt gemaakt tussen vrijwilliger en hulpvrager. Als vrijwilliger kun je aangeven welke activiteit bij jou zou passen en hoeveel tijd je er aan zou willen besteden. Ook kun je rekenen op een goede coaching en begeleiding en eventuele scholing.

Vrijwilliger worden bij VE?

Maak gerust een afspraak om geheel vrijblijvend verdere informatie te krijgen en te horen welke mogelijkheden er op dit moment zijn. Hiervoor kun je contact opnemen met één van onze (vrijwillige) coördinatoren. Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 telefonisch bereikbaar onder nummer 06 42497662.

Welke vragen kan ik als vrijwilliger verwachten?

Bij deze een kleine greep uit de vragen die we krijgen.
Soms gaat het om een langduriger contact, waarbij je als vrijwilliger meer een maatje wordt voor de ander.
Ook kan het gaan om kortere contacten waarbij een (kleine) klus gedaan wordt voor een oudere, vaak alleenstaande. Ook daar kan natuurlijk een langduriger contact uit voortkomen.
De ervaringen zijn meestal heel positief. Je doet iets voor je medemens, het geeft voldoening en er kan een leuk contact uit voortkomen.

  • Boodschappen doen voor oudere dame zodat de mantelzorger dat niet hoeft te doen.
  • Maatje voor meneer met niet aangeboren hersenletsel. Een praatje, samen koffie drinken.
  • Maatje voor kinderen/jongeren met autisme.
  • Oppas voor kindjes van moeder die inburgeringscursus doet.
  • Wandelmaatje voor oudere dame.
  • Maatje voor meneer met GGZ achtergrond om muziek mee te maken.
  • Vervoer en begeleiding voor oudere heer naar het ziekenhuis in Harderwijk.